Aanleverspecificaties van Hierdrukken 
 

Resolutie
Afloop of snijmarge
Lettertypes
PDF bestand pagina's
Lijnen
Kleuren

 

 

 
 


 

Resolutie van de afbeeldingen
Zorg ervoor dat je in het document altijd afbeeldingen gebruikt van minimale resolutie van 300 dpi. Een afbeelding van het internet is meestal 72 dpi. De resolutie is belangrijk omdat de drukpers afdrukt in een hoge resolutie. Als je toch een lage resolutie afbeelding gebruikt kan het eindresultaat blokkerig zijn.

Afloop of snijmarge
Je document heeft in de meeste gevallen minimaal 3 mm rondom afloop of snijmarge nodig. Dit zorgt ervoor dat tijdens het afwerken en snijden er geen rare witranden of delen van je ontwerp missen. (Voorbeeld: Een A4 flyer is 210 x 297 mm groot, met afloop dient het document 216 x 303 mm zijn. Van elke kant wordt er bij het afwerken 3 mm afgesneden waardoor er een eindformaat van 210 x 297 mm overblijft.

Lettertypes of fonts insluiten
Tijdens het exporteren van je bestand naar PDF sluit je alle lettertypen in. Anders is er kans dat de lettertypes worden vevangen door een systeemversie. Dit kan een ongewenst eindresultaat opleveren.

Alle pagina's los in één PDF bestand
Alle pagina's moeten opeenvolgend los in 1 pdf geplaatst zijn. Spreads pagina's mogen niet gebruikt worden. Je kunt voor elke order 1 PDF bestand uploaden. Ook voor magazines of kranten moet er 1 PDF worden geupload met daarin alle pagina’s in de juiste volgorde waarbij pagina 1 van de PDF de voorkant is en het totaal aantal pagina's deelbaar door 4 is.

Lijnen
Als je gebruik maakt van lijnen en strepen mogen deze niet dunner zijn dan 0,2 punts.

Kleuren
Bij een bestelling in full color (4/0 of 4/4) dienen de bestanden altijd te worden aangeleverd in CMYK. Als je in RGB of PMS opgemaakte documenten in full color wilt laten drukken worden deze volgens de laatste ISO normen omgezet naar CMYK.

Bestanden met een-, twee- of driekleurig drukwerk dient te worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moet je meegeven in je document.


Let op: Hierdrukken.nl is niet aansprakelijk voor een teleurstellende drukkwaliteit als gevolg van een niet juist aangeleverd document.